Más resultados

Generic selectors
Coincidencia exacta solamente
Buscar en título
Buscar en contenido
Post Type Selectors
Artículos
Fotogalerías
Filtrar por categorías
Activitat física i Esport
Agenda
Arts i Cultura
Editorial
Entrevista
Especials
Glosera
Memòria Democràtica
Menorca terra de llegendes
Narrativa i Crònica
Opinió
Salut mental
Territori i Medi Ambient
Transfeminismes
Transfeminismes / LGTB+

Youness Etmaiti: "Serà necessària ajuda psicològica, no sols material, per a sortir del shock del terratrèmol"

Després del tràgic terratrèmol que va sacsejar el Marroc, una ona de solidaritat recorre Menorca. Per conèixer millor com és la situació al país Revista Posidònia va parlar amb Youness Etmaiti, part del col·lectiu Shabab Menorca, un espai per a la defensa i acompanyament dels migrants magrebins a l'Illa.

El terratrèmol que va sacsejar el Marroc la setmana passada va sembrar el caos i el terror al país veí. Un total de 2.862 morts i 2.562 ferits es van comptabilitzar fins ara, encara que les autoritats marroquines no han descartat que totes dues xifres continuïn creixent. Mentre les tasques dels equips de rescat treballen a contrarellotge entre els enderrocs, des de Menorca la comunitat marroquina roman entre l'angoixa i la tristesa, a l'espera de notícies de la seva pàtria.

Youness Etmaiti té 40 anys i és originari de Nador, una ciutat al nord-est del Marroc pròxima a Melilla. Porta 16 anys a Menorca i forma part del col·lectiu Shabab Menorca, una organització sense ànim de lucre dedicada a defensar els drets dels migrants residents a l'illa. En diàleg amb Revista Posidònia diu que, encara que el terratrèmol no va afectar la seva ciutat, es tracta de "una tragèdia terrible, ha deixat a molta gent en xoc". Etmaiti sosté que "en alguns assentaments han caigut tots els habitatges a baix i no ha quedat res".

"Des de Menorca, tota la comunitat marroquina està molt trista per la situació. Treballem per a coordinar i contactar amb les famílies afectades per a fer-los arribar algunes ajudes que els puguin facilitar una mica que la situació avanci"

Youness Etmati

Shabab Menorca també va ser present el passat dimecres, en una convocatòria de més de 150 persones que es van concentrar davant l'Ajuntament de Maó per mostrar la seva solidaritat amb el poble marroquí després de la tragèdia. En aquesta mateixa línia de solidaritat, el Fons Menorquí de Cooperació es va comprometre a donar 20.000 euros al fons d'emergència del Marroc, per a contribuir a la reconstrucció de les zones afectades.

"El govern s'ha compromès a reconstruir les zones afectades però aquest procés serà molt lent pel que comporta de valoracions i pressupostos, així que la gent durant tot aquest temps necessitarà un allotjament que els suposarà una despesa afegida, d'allà ve la idea de recaptar fons per a ajudar a aquestes persones" va assenyalar Etmati.

En diàleg amb Revista Posidònia Etmati va destacar que l'ajuda necessària no sols es tracta de recursos econòmics: "Després de les tasques de rescat serà necessari que els afectats rebin un seguiment psicològic ja que després de tot això no serà fàcil processar aquesta situació, sobretot per als supervivents que han perdut els seus éssers estimats" . Sobre les tasques de rescat va assenyalar que "les autoritats han desallotjat totes les zones afectades i no serà possible tornar aviat per qüestions de seguretat".

menucross-circle