Más resultados

Generic selectors
Coincidencia exacta solamente
Buscar en título
Buscar en contenido
Post Type Selectors
Artículos
Fotogalerías
Filtrar por categorías
Activitat física i Esport
Agenda
Arts i Cultura
Editorial
Entrevista
Especials
Glosera
Memòria Democràtica
Menorca terra de llegendes
Narrativa i Crònica
Opinió
Salut mental
Territori i Medi Ambient
Transfeminismes
Transfeminismes / LGTB+

Agenda

03/05/2024

SUMAR pregunta al Govern sobre la situació de la Torre de Control a l’Aeroport de Menorca

El diputat del Grup Parlamentari Plurinacional SUMAR, portaveu del grup a la Comissió de Transports i Mobilitat Sostenible i membred´Esquerra Unida Fèlix Alonso Cantorné, el passat 10 d´abril va registrar diferents preguntes al Govern de l´Estat sobre la situació de la Torre de control a l'Aeroport de Menorca.

El diputat del Grup Parlamentari Plurinacional SUMAR, portaveu del grup a la Comissió de Transports i Mobilitat Sostenible i membre d´Esquerra Unida Fèlix Alonso Cantorné, el passat 10 d´abril va registrar diferents preguntes al Govern de l´Estat sobre la situació de la Torre de control a l'Aeroport de Menorca.

La torre de control de l'Aeroport de Menorca va ser construïda el 1968 i va entrar en funcionament un any després. El 2009 es va arribar a la conclusió que aquesta construcció no comptava amb les dimensions adequades per allotjar el personal de control aeri.

Segons un estudi realitzat el 2014 per l'empresa Investigació i Control S.A (Incosa) a petició d'AENA, la vida útil de la torre de control de l'Aeroport de Menorca va finalitzar el 2019 amb una pròrroga in extremis que marca l'any 2024 com a límit per al seu recanvi o renovació.

En la seva pregunta al Congrés, el diputat Cantorné ha exposat la situació greu d'aquesta infraestructura que tants cops s'ha denunciat per part dels sindicats i ha estat motiu de notícia a la premsa local. També es fa ressò que el parlament balear, el passat 9 d’abril va aprovar una PNL al respecte i en conseqüència demana si:

1) Es pensa paralitzar el projecte de Torre Remota
2) Si es pensa contruïr una Torre nova física
3) Si es posarà la plantilla necessària, tant de controladors com de tècnics de manteniment.

menucross-circle