Más resultados

Generic selectors
Coincidencia exacta solamente
Buscar en título
Buscar en contenido
Post Type Selectors
Artículos
Fotogalerías
Filtrar por categorías
Activitat física i Esport
Agenda
Arts i Cultura
Editorial
Entrevista
Especials
Glosera
Memòria Democràtica
Menorca terra de llegendes
Narrativa i Crònica
Opinió
Salut mental
Territori i Medi Ambient
Transfeminismes
Transfeminismes / LGTB+
Turisme i Massificació

Precarietat i autoritarisme, l'All Inclusive de Son Falcó

A través d'una carta col·lectiva, els treballadors de l'Hotel All Inclusive Son Falcó de Cala en Bosch han denunciat que l'empresa Melià Hotels —responsable de l'establiment— els manté en un règim de sobrepoblació, obligant a conviure fins a quatre persones en habitatges "minúsculs" i els sotmet a "inspeccions arbitràries contínues", a més d'incomplir contractes, no complir la Llei en matèria de seguretat i salut laboral i no pagar hores extres.

A través d'una carta col·lectiva, els treballadors de l'Hotel All Inclusive Son Falcó de Cala a Bosch han denunciat que l'empresa Melià Hotels —responsable de l'establiment— els manté en un règim de sobrepoblació, obligant a conviure fins a quatre persones en habitatges "minúsculs" i els sotmet a "inspeccions arbitràries contínues", a més d'incomplir contractes, no complir la Llei en matèria de seguretat i salut laboral i no pagar hores extres.

"Queremos expresar nuestro descontento con el trato que el Hotel dispensa a sus trabajadores (...) Los empleadores no aclaran las condiciones reales de trabajo antes de empezar, hay cargas de trabajo desmesurada y hemos llegado a encontrarnos conviviendo cuatro personas en una sola habitación pequeña", han assenyalat els treballadors.

L'hotel, situat a Ciutadella, encara no ha respost als reclams dels treballadors. Es tracta d'un establiment de vacances destinat al turisme "familiar" que inclou "set piscines més una infantil" i els preus dels quals ronden els 250 euros per nit.

L'All Inclusive de Son Falcó forma part de la cadena d'establiments que la firma catalana Meliá va mantenir a Menorca i que inclou les torres del complex Milanos Pingüinos de Son Bou i que segons el GOB van ser construïdes irregularment a finals dels anys 70.

A més de la sobrepoblació als allotjaments, els treballadors assenyalen que es veuen obligats a suportar "inspeccions arbitràries rutinàries cada setmana" per part dels integrants de la gerència de l'hotel. "Tot això sense tenir en compte la manipulació, la por i les amenaces que patim diàriament", expliquen al seu comunicat.

"Muchas veces hay compañeros que realizan horas extras, que no son pagadas ni recompensadas. También se nos obliga a librar dos días semanales por separado cuando deberían ser consecutivos, tenemos cargas de trabajo desmesuradas y escasez de materiales para el trabajo a desarrollar en cada departamento", expliquen.

Finalment, els treballadors de Son Falcó All Inclusive sol·liciten que es redueixi la sobrepoblació i s'estableixi un màxim de “dues persones per habitació, es redueixi la càrrega de treball, s'augmenti la plantilla i el material necessari per treballar”, entre d'altres reivindicacions.

"Pedimos a la empresa que nos valore como personas, porque a pesar de tener una plantilla que a diario se deja la piel por la empresa, no se nos valora y se nos desprestigia, desencadenando una situación de insatisfacción e impotencia que repercute en nuestro estado emocional, en el trabajo y se refleja en la organización".

menucross-circle