Más resultados

Generic selectors
Coincidencia exacta solamente
Buscar en título
Buscar en contenido
Post Type Selectors
Artículos
Fotogalerías
Filtrar por categorías
Activitat física i Esport
Agenda
Arts i Cultura
Editorial
Entrevista
Especials
Glosera
Memòria Democràtica
Menorca terra de llegendes
Narrativa i Crònica
Opinió
Salut mental
Territori i Medi Ambient
Transfeminismes
Transfeminismes / LGTB+
Turisme i Massificació

Plataforma x la llengua es mobilitzà a la Plaça del Born

Foto por Vicent Lozano

La Plataforma per la Llengua Menorca va convocar el passat dissabte una concentració davant el consistori de Ciutadella després que aquest denegàs la instància per a penjar una pancarta amb el lema “Qui estima la llengua la protegeix”. Els organitzadors van llegir un manifest mostrant el rebuig a aquesta decisió de l’Ajuntament i han exhibit la pancarta que s’havia de penjar al voltant de la Diada del Poble de Menorca

Al voltant de dues-centes persones es van reunir el passat dissabte davant de l'Ajuntament de Ciutadella per a protestar contra la decisió del consistori de no deixar penjar una pancarta de Plataforma per la Llengua Menorca en defensa de la llengua. L'entitat va convocar la concentració després que l'Ajuntament denegàs la instància presentada correctament per l'entitat i, per tant, la pancarta no es va poder penjar.

La peça s'ha desplegat en la concentració exhibint el lema "Qui estima la llengua la protegeix" i s'ha llegit un manifest per a denunciar la greu vulneració del dret a la llibertat d'expressió. De fet, l'Ajuntament de Ciutadella va denegar la instància tot i autoritzar-la en un primer moment, però va acabar revocant l'autorització prèvia a darrera hora.

La intenció de Plataforma per la Llengua Menorca era col·locar la pancarta en el Camí de Maó, en el lloc indicat per l'Ajuntament de Ciutadella, entre els dies 15 i 20 de gener. S'havia escollit aquestes dates emmarcades en els actes de celebració de la Diada del Poble de Menorca, el dia de Sant Antoni, i complementar així la resta d'activitats organitzades per l'entitat.

La concentració ha comptat amb la lectura d'un manifest per part d'un membre de Plataforma per la Llengua Menorca, en el qual s'ha explicat la cronologia dels fets i s'ha deixat clar que l'Ajuntament no va entregar la primera resolució de la instància. Així, el consistori "ha comès un greuge contra la llengua pròpia i la llibertat d'expressió d'una ONG apartidista que únicament pretén lluitar perquè la nostra llengua no retrocedesqui en el seu ús social ni en els drets que li corresponen", tal com expressa el manifest.

Per altra banda, com ha anunciat el membre Plataforma per la Llengua Menorca en la lectura del manifest, l'ONG del català ha presentat aquesta setmana un recurs de reposició a la denegació de la instància per part de l'Ajuntament de Ciutadella.

menucross-circle