Más resultados

Generic selectors
Coincidencia exacta solamente
Buscar en título
Buscar en contenido
Post Type Selectors
Artículos
Fotogalerías
Filtrar por categorías
Activitat física i Esport
Agenda
Arts i Cultura
Editorial
Entrevista
Especials
Glosera
Memòria Democràtica
Menorca terra de llegendes
Narrativa i Crònica
Opinió
Salut mental
Territori i Medi Ambient
Transfeminismes
Transfeminismes / LGTB+

Agenda

23/04/2024

Més per Menorca proposa limitar el consum als grans consumidors d’aigua

El portaveu de Més per Menorca, Josep Juaneda, i la regidora de Volem Sant Lluís, Emma Navarro, van oferir una roda de premsa la pasada setmana per reivindicar la necessitat de limitar el consum d’aigua als qui en fan un ús excessiu.

El portaveu de Més per Menorca, Josep Juaneda, i la regidora de Volem Sant Lluís, Emma Navarro, van oferir una roda de premsa la pasada setmana per reivindicar la necessitat de limitar el consum d’aigua als qui en fan un ús excessiu. En aquest sentit, el partit menorquinista ha presentat una proposta d’acord al Consell Insular perquè la institució insular coordini i ajudi als ajuntaments a eleborar les ordenances municipals per a regular-ne l'ús.

A més, la proposta de Més per Menorca també insta l’equip de govern del Consell a reunir la mesa de treball sectorial per al traspàs de competències en matèria de recursos hídrics.

El portaveu menorquinista, Josep Juaneda, ha manifestat que “només hi queden 32 dies per a un nou estiu a Menorca i encara reclamam mesures efectives al president Vilafranca per fer front a les conseqüències de la massificació turística”.

Juaneda en aquest cas ha fet referència a la sequera: “estem en alerta, els nivells d'aigua dels nostres aqüífers cada vegada són més baixos, s'atraca un nou estiu i l'arribada massiva de turistes tornarà a disparar l'ús d'aigua a les nostres urbanitzacions”. El portaveu menorquinista ha quantificat que a les zones turístiques el consum d’aigua es multiplica per deu.

Per la seva banda, la regidora de Volem Sant Lluís, Emma Navarro, ha especificat alguns exemples que provoquen aquest elevat consum: “piscines plenes, jardins regant-se cada dia, neteja constant de vehicles i embarcacions o dutxes funcionant a tota hora”.

Navarro ha exigit que es prenguin mesures des del Consell i els ajuntaments per a regular l'ús d'aigua a les zones turístiques. “Els residents de Menorca no volem patir les conseqüències dels estralls del turisme, aturem l'aixeta als qui malbaraten aquest recurs tan preuat” ha reivindicat.

menucross-circle