Más resultados

Generic selectors
Coincidencia exacta solamente
Buscar en título
Buscar en contenido
Post Type Selectors
Artículos
Fotogalerías
Filtrar por categorías
Activitat física i Esport
Agenda
Arts i Cultura
Editorial
Entrevista
Especials
Glosera
Memòria Democràtica
Menorca terra de llegendes
Narrativa i Crònica
Opinió
Salut mental
Territori i Medi Ambient
Transfeminismes
Transfeminismes / LGTB+

Agenda

02/05/2024

Més i el PSOE denuncien incompatibilitat en la contractació d'un càrrec de confiança de Vox al Consell

Els consellers de Mes per Menorca i el PSOE sol·licitaran un informe a l'organisme per verificar la legalitat del contracte formalitzat pel departament de Cultura, que atorga un contracte de 15.000 euros a un càrrec de confiança de Vox.

Els consellers de Més per Menorca, juntament amb el PSOE, registraran una petició d’informe previ de legalitat amb relació al contracte menor que el departament de Cultura, gestionat pel conseller Joan Pons Torres, ha formalitzat per a la gestió del programa d’acompanyament digital a la Xarxa de Biblioteques de Menorca.

La contractació per al Servei d’Acompanyament Digital, que es va iniciar el passat dia 22 de febrer, es va adjudicar a la persona nomenada com a personal eventual del grup de VOX al Consell de Menorca.

Al personal eventual del Consell li és d’aplicació la Llei 53/1984, d’incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques. Aquesta norma també assenyala que «no es podrà percebre més d’una remuneració amb càrrec als pressupostos de les administracions públiques» (art. 1.2).

Per altra banda, la Llei 9/2017, de contractes del servei públic, en l’article 71 especifica la prohibició de contractar, entre d’altres, les persones que estiguin en algun dels supòsits de la Llei 53/1984 d’incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques.

La petició de l’informe ve justificada perquè els consellers Josep Juaneda i Noemí García volen comprovar si l’esmentada contractació s’ha fet correctament. En cas contrari, anuncien que demanaran explicacions i exigiran responsabilitats al president, el senyor Adolfo Vilafranca.

menucross-circle