Más resultados

Generic selectors
Coincidencia exacta solamente
Buscar en título
Buscar en contenido
Post Type Selectors
Artículos
Fotogalerías
Filtrar por categorías
Activitat física i Esport
Agenda
Arts i Cultura
Editorial
Entrevista
Especials
Glosera
Memòria Democràtica
Menorca terra de llegendes
Narrativa i Crònica
Opinió
Salut mental
Territori i Medi Ambient
Transfeminismes
Transfeminismes / LGTB+

Agenda

15/05/2024

Menorca reivindica l'alliberament de Palestina i la fi del genocidi a 76 anys de la Nakba

Aquest dimecres es compleix el 76è aniversari de la Nakba, terme per anomenar l'inici de l'ocupació israeliana de Palestina. Per denunciar setanta-sis anys d'ocupació, espoli de terres i l'actual genocidi, el Comitè de Solidaritat amb Palestina ha penjat dues pancartes -una a Maó i una altra a Ciutadella- reivindicatives i de solidaritat amb el poble palestí. 

Avui, 15 de maig de 2024 és el 76è aniversari de la Nakba. Per denunciar setanta-sis anys d'ocupació, espoli de terres i actualment genocidi, el Comitè de Solidaritat amb Palestina ha penjat dues pancartes -una a Maó i una altra a Ciutadella- reivindicatives i de solidaritat amb el poble palestí. 

Amb el mateix objectiu, també ha publicat un comunicat al diari Menorca en el qual denuncien la situació que està patint el poble palestí, amb el desplaçament forçós d'un milió i mig de persones -5'9 milions des de 1948, precisen- a Rafah, "on "tots els ulls estan posats" i la hipòcrita actuació del "món occidental" per "no prendre mesures" i, en canvi, permetre "actes de blanquejament de la política assassina d'Israel com la inclusió en circuits competitius com Eurovisió, Festivals de Cinema, l'Eurolliga". Finalment, en aquest comunicat el Comitè demana continuar "denunciant els crims contra la humanitat i reclamant la immediata presa de mesures". 

D'altra banda, com ahir informàvem des de Revista Posidònia, per avui hi ha organitzat una projecció del documental Hijas de la Nakba a la Cavatina (C/ Duc de Crillón nº7). Les diferents actuacions organitzades pel Comitè amb motiu de la Nakba culminen aquest dissabte amb la convocatòria d'una concentració a les 19.00 h a la Plaça Constitució. 

menucross-circle