Más resultados

Generic selectors
Coincidencia exacta solamente
Buscar en título
Buscar en contenido
Post Type Selectors
Artículos
Fotogalerías
Filtrar por categorías
Activitat física i Esport
Agenda
Arts i Cultura
Editorial
Entrevista
Especials
Glosera
Memòria Democràtica
Menorca terra de llegendes
Narrativa i Crònica
Opinió
Salut mental
Territori i Medi Ambient
Transfeminismes
Transfeminismes / LGTB+

Agenda

18/04/2024

L'OTAN desembarcarà a Menorca a final de mes

Menys d'un mes després que Menorca sigui nomenada "estació diplomàtica permanent" per a vaixells de guerra de l'OTAN i enmig d'una escalada bèl·lica inèdita en les darreres dècades, les Illes Balears acolliran les maniobres militars conjuntes ESP Minex-24. És un exercici conjunt liderat per Espanya i que inclou la participació de 500 efectius dels Estats Units, Romania i Bèlgica.

Dues setmanes després de l'anunci que Maó es convertirà en "estació militar permanent" de l'OTAN, la Força Marítima Europea de l'Aliança Atlàntica (EUROMARFOR) ha anunciat aquest dijous que diversos ports de les Balears seran destinació de les maniobres conjuntes ESP MINEX- 24 que es duran a terme entre el 29 d'abril i el 9 de maig.

Segons han informat fonts ministeri de Defensa, es tracta d'un exercici del qual participaran diversos països com Bèlgica, els Estats Units i Romania a més d'Espanya i que involucra més de 500 efectius de les diferents Forces Armades dels països partícips. De les maniobres participarà també l'agrupació permanent de Mesures Contra Mines de l'OTAN a la Mediterrània (SNMCMG-2) i la Força Marítima Europea.

Menorca rebrà la flota de l'OTAN a l'Estació Naval de Maó entre el 25 i el 26 d'abril. La tarda del divendres 26 es realitzarà un Acte de "arriado solemne" al Vaixell d'Acció Marítima “Llampec”, que servirà com a Vaixell Insígnia durant aquest esdeveniment. Aquest acte comptarà amb la presència de comandaments destacats de les agrupacions i serà seguit d'una recepció.

En finalitzar les maniobres els vaixells de l'Aliança recalaran a l'Estació Naval de Porto Pi, a Palma de Mallorca, del 3 al 5 de maig, culminant amb la participació en l'acte del “50 Aniversari del Sector Naval de les Balears” del 9 al 10 de maig.

menucross-circle