Más resultados

Generic selectors
Coincidencia exacta solamente
Buscar en título
Buscar en contenido
Post Type Selectors
Artículos
Fotogalerías
Filtrar por categorías
Activitat física i Esport
Agenda
Arts i cultura
Crònica
Editorial
Entrevista
Especials
Glosera
Memòria Democràtica
Menorca terra de llegendes
Narrativa i Crònica
Opinió
Salut mental
Territori i Medi ambient
Transfeminismes
Transfeminismes / LGTB+

Agenda

19/03/2024

Les "altres prioritats" del president Adolfo Vilafranca

Foto por Santiago Torrado

El ple institucional del Consell Insular de dilluns passat va rebre desenes d'activistes convocats pel GOB que van acudir a la sessió per interpel·lar el president Adolfo Vilafranca sobre la possibilitat de limitar els vehicles que circulen a l'illa durant els mesos de temporada alta. El president sosté que no està "en contra" de la mesura, però rebutja adoptar-la. "Hi ha altres prioritats", insisteix.

Durant el darrer ple institucional del Consell Insular de Menorca, la presidenta del GOB, Margalida Masferrer va interpel·lar el president Adolfo Vilafranca a propòsit de la necessitat de limitar els vehicles de lloguer disponibles cada estiu a l'illa, així com dels vehicles privats que arriben per mar durant la temporada alta.

Durant la seva intervenció Masferrer ha enumerat breument la cadena de conseqüències que la massificació turística comporta per a l'illa i que s'aprofundeixen cada any. "Ens preocupa la deriva que està adoptant Menorca els darrers anys", ha emfatitzat la presidenta del GOB.

"Ens preocupen els anuncis que parlen de modificacions al Camí de Cavalls, que ofereixen com tota solució a la saturació de vehicles, la construcció de més carreteres, que asseguren que la manca d'aigua se soluciona amb més dessaladores. Ens preocupen les promeses de pàrquings a sòl rústic i que la resposta per a la crisi d'habitatge sigui construir més cases de preu lliure", ha subratllat.

D'altra banda, Masferrer ha insistit que ja existeix un informe, pagat amb diners públics, que evidencia que "Menorca registra durant el juliol i l'agost, un 30% més de vehicles del que la seva capacitat d'acollida permet". Finalment, la dirigent ambiental ha formulat la pregunta:

"Quin ús pretén fer aquest Consell Insular de la capacitat que atorga la Llei de Reserva de Biosfera per limitar la quantitat de vehicles destinats a lloguer o ús de persones no residents?"

Per la seva banda, el president Adolfo Vilafranca s'ha mostrat dialogant i ha sostingut durant la seva intervenció que "estem d'acord" en la importància de garantir "l'accés a l'habitatge digne per als menorquins" i sobre la importància de "buscar alternatives" per reduir consum d'aigua de pou.

Específicament sobre el problema dels vehicles, el president ha al·ludit altres urgències en matèria de mobilitat que podrien millorar el transport i morigerar la pressió que es viu a la carretera Me-1 durant els mesos més àlgids de la temporada alta. "Si cal limitar estic segur que limitarem, però ara com ara volem impulsar un canvi integral a la carretera".

"Aquest equip de govern no està en contra de limitar el nombre de vehicles, però evidentment abans hi ha altres coses que pensem que són més urgents"

menucross-circle