Más resultados

Generic selectors
Coincidencia exacta solamente
Buscar en título
Buscar en contenido
Post Type Selectors
Artículos
Fotogalerías
Filtrar por categorías
Activitat física i Esport
Agenda
Arts i Cultura
Editorial
Entrevista
Especials
Glosera
Memòria Democràtica
Menorca terra de llegendes
Narrativa i Crònica
Opinió
Salut mental
Territori i Medi Ambient
Transfeminismes
Transfeminismes / LGTB+

Agenda

02/05/2024

L'Ateneu de Maó rebrà la presentació del llibre "Heriberto Quiñones y veintiuno más"

Carmen Ordóñez i Antonio Casero presenten el llibre "Heriberto Quiñones y veintiuno más" a l'Ateneu de Maó. Un text que rescata la història de l'agent de qui va ser company d'Aurora Picronell, militant sindicalista i agent de la Komintern, que va morir afusellat el 1942

El proper 7 de maig l'Ateneu de Maó acollirà la presentació del llibre "Heriberto Quiñones y veintiuno más", escrit per la periodista Carmen Ordóñez i publicat per Editorial Linterna Sorda. Es tracta d'una investigació que parteix de l'examen exhaustiu d'un sumari judicial del 1942 aixecat contra l'espia i l'agent de la Komintern Heriberto Quiñones González, nom pel qual va ser conegut el protagonista d'aquesta història durant la seva estada a Espanya. la dècada dels anys trenta i fins a la seva execució el 1942.

Segons narra Ordóñez, Quiñones va haver de ser conduït davant el gran grup d'afusellament "lligat a una cadira pels seus propis companys, que durant els interrogatoris l'havien deixat tetraplègic". Quiñones, el nom real del qual s'ignora fins als nostres dies va ser també un sindicalista i lluitador antifeixista que es va convertir en company de la militant feminista i sindicalista mallorquina Aurora Picornell, que fura assassinada el 1937.

"Va arribar a ser el responsable màxim del Partit Comunista a l'interior durant sis mesos i en els pitjors moments, quan tot Europa era una presó. Després va ser expulsat del partit i acusat de traïdor", assenyala l'autora.

De la presentació del llibre també hi participarà Antonio Casero, exdirigent del PC a Menorca, que brindarà una xerrada amb l'autora del llibre.

menucross-circle