Más resultados

Generic selectors
Coincidencia exacta solamente
Buscar en título
Buscar en contenido
Post Type Selectors
Artículos
Fotogalerías
Filtrar por categorías
Activitat física i Esport
Actualitat
Arts i Cultura
Editorial
Entrevista
Especials
Glosera
Memòria Democràtica
Menorca terra de llegendes
Narrativa i Crònica
Opinió
palestina
Salut mental
Territori i Medi Ambient
Transfeminismes
Transfeminismes / LGTB+
Turisme i Massificació

Felip Moll, el menorquí que navega rumb a les Açores a la Regata Oceànica SAS

Foto por Vincent Olivaud

Diumenge passat va començar la segona etapa de la Regata Oceànica SAS, una competició nàutica que consisteix a sortir de la localitat de Sables d'Olonne a la costa nord de França i arribar a les Illes Açores, a uns 1500 quilòmetres de la costa de Portugal , i tornar. Parlem amb Felip Moll Marquès, el menorquí que espera culminar amb èxit aquestes 2500 milles nàutiques de navegació.

El ciutadellenc Felip Moll Marquès està participant a la Regata Oceànica SAS, una competició que consisteix en sortir de la localitat de Sables d'Olonne a la costa nord de França i arribar a les Illes Açores, a uns 1500 kilomètres de la costa de Portugal, i tornar. En total unes 2500 milles nàutiques.

"El passat dimarts, a les 03:00 de la matinada, i finalment després de 10 dies intensos de navegació, en Moll i el seu proto Gínjol 931 classe mini 6.50 arribaven al seu destí, al port d'Horta de l'illa de Faial, concloent així la primera etapa de la 10 ena edició de la Regata Oceànica SAS", han explicat des del seu entorn.

"Ha estat una regata molt entretinguda estratègicament i amb dos moments complicats, el primer, amb un front al golf de Biscaia amb vents sostinguts de fins a 38 nusos i ones de 3 a 4 metres. És la primera vegada que competeixo amb en Gínjol i em vaig veure forçat a hissar el turmentí per poder aguantar aquestes condicions amb seguretat", ha expressat Moll.

Segons l'atleta, el segon moment difícil de la seva travessia va ser l'encalmada final on van tardar més de 24 hores per fer les darreres 20 milles, en posicionar-se, l'anticicló de les Açores damunt la flota. "Van ser hores que van requerir molta fortalesa mental", ha expressat el ciutadellenc, qui detalla que durant aquest tram també va sofrir la ruptura del botaló mentre planejava a 17 nusos, passat el cap de Finisterre, fet que el va endarrerir durant 24 hores mentre ideava una solució d'emergència.

"Ha estat una regata dura, i malauradament altres competidors han hagut d'abandonar per problemes com orques, ruptures de quilles, màstils, cascs o, fins i tot, problemes d'electrònica, i un incendi a bord que va fer perdre el mini a April Marine de Mateo Le Calvic. Ara en Felip està reparant el botaló i preparant l'estratègia per poder continuar amb la segona etapa en direcció cap a les Sables d'Olonne novament
". La segona etapa de la Regata Oceànica SAS va començar diumenge passat 4 d'agost.

menucross-circle