Más resultados

Generic selectors
Coincidencia exacta solamente
Buscar en título
Buscar en contenido
Post Type Selectors
Artículos
Fotogalerías
Filtrar por categorías
Activitat física i Esport
Agenda
Arts i Cultura
Editorial
Entrevista
Especials
Glosera
Memòria Democràtica
Menorca terra de llegendes
Narrativa i Crònica
Opinió
Salut mental
Territori i Medi Ambient
Transfeminismes
Transfeminismes / LGTB+
Turisme i Massificació

Agenda

21/05/2024

Contra la massificació turística, tothom a la Plaça de la Biosfera

Dins de la campanya Via Menorca contra la massificació turística i pel dret a l'habitatge, el GOB convoca a la primera jornada de protesta el pròxim 8 de juny a les 19.30 hores a la plaça de la Biosfera. "Hem d'omplir la plaça de la Biosfera, l'hem de fer d'esperança a una Menorca millor", han expressat des de l'organització ecologista.

Fa anys que Menorca va incrementant l’excés de turisme i que s’agreuja la congestió. Enguany, en el mes de maig ja hi ha platges saturades. 

Les propostes que s’han fet per limitar el nombre de vehicles aprofitant la capacitat legal que té Menorca, han estat rebutjades pel Consell Insular, que diu que ho vol seguir estudiant. L’equip de govern està anunciant la voluntat d’obrir també el lloguer turístic en el sòl rústic i ha demanat que Menorca sigui la primera illa en sortir de la moratòria turística. Hores d’ara, és l’únic executiu insular que nega la massificació. 

El camí del creixement turístic sense límit s’està traduint en diferents problemàtiques, tant en l’àmbit social (encariment desorbitat de l’habitatge, pèrdua de poder adquisitiu), en l’ambiental (recursos d’aigua, capacitat de depuració, saturació de platges) i també en l’econòmic (Balears ha baixat espectacularment la seva renda per càpita mentre triplicava el nombre de turistes). És un camí clarament equivocat.

Davant aquesta situació, hi ha propostes ciutadanes per tornar a trobar una via que recuperi el model diferenciat pel qual Menorca tant ha treballat anys enrere. Cal fer sentir la veu d’aquesta ciutadania per tal que les institucions públiques abandonin la inactivitat i es posin a treballar per un futur més digne.

Reenvieu aquest missatge a les vostres amistats, distribuïu el cartell adjunt per les vostres xarxes i poseu-lo a llocs visibles. El dissabte 8 de juny, hem d’omplir la plaça de la Biosfera, l’hem de farcir d’esperança en una Menorca millor.

menucross-circle