Más resultados

Generic selectors
Coincidencia exacta solamente
Buscar en título
Buscar en contenido
Post Type Selectors
Artículos
Fotogalerías
Filtrar por categorías
Activitat física i Esport
Actualitat
Arts i Cultura
Editorial
Entrevista
Especials
Glosera
Memòria Democràtica
Menorca terra de llegendes
Narrativa i Crònica
Opinió
Salut mental
Territori i Medi Ambient
Transfeminismes
Transfeminismes / LGTB+
Turisme i Massificació

Maó ciutat submergida: Una cartografía urbana amb moltes veus

Foto por Candela Arévalo

A través d'una polifonia de veus i desitjos, el col·lectiu Línia Furtiva ha impulsat un mapatge de Maó fet amb l'aportació de joves estudiants de l'IES Pasqual Calbó, persones migrants i adults majors. Una cartografia de la ciutat que explora el territori en què vivim, rescatant la memòria passada i projectant una infinitat de Maó's possibles. El treball va esdevenir en una mostra artística i performativa que podrà veure's fins al pròxim 6 de maig en Es Claustro

Quines altres ciutats acull la ciutat de Maó? Quines experiències travessen els seus carrers? Quines narratives, memòries i afectes s’amaguen sota el seu traçat? Quins són els seus límits? Qui són els seus habitants? Quina altra ciutat podem imaginar? Aquestes i altres preguntes són les que van donar la puntada de peu inicial per al projecte Maó_Ciutat Submergida.

Aquesta iniciativa immersiva, impulsada pel col·lectiu Línia Furtiva, pot veure's a la Sala d'Exposicions del Claustre del Carmen fins al pròxim 6 de maig i proposa altres maneres de pensar i habitar la nostra ciutat.

A través d'una sèrie de tallers de mapatge, que els seus integrants van ser persones migrants, estudiants de 3 d'ESO de l'IES Pasqual Calbó i adults majors, es va desenvolupar una cartografia de Maó que habita en el terreny de la memòria, el desig, la otredat i que no sempre està a la vista.

"El material que es mostra és el resultat dels tallers de mapeig i cartografies sonores realitzats amb tres col·lectius ciutadans, que no solen ocupar els discursos hegemònics sobre la ciutat: joves, jubilats i migrats. En aquests tallers s’han plantejat diferents enfocaments sobre la ciutat de Maó i les seves possibles representacions; s’ha treballat sobre els mapes*, consignant les seves experiències urbanes mitjançant diferents materialitats; i s’han imaginat altres ciutats possibles.

El col·lectiu Línia Furtiva està compost per l'antropòloga Andrea Oyamburu, el dramaturg i artista audiovisual Dionisio Loring i la fotògrafa Candela Arévalo, i es proposa investigar els relacions entre el territori i la ciutadania, a través dels experiències dels seus habitants.

"La nostra activitat està dirigida a tot tipus de públic i comunitat que vulgui iniciar processos de interacció cultural i aprenentatge col·lectiu, així com a institucions culturals i educatives que cerquin dinamitzar processos de participació ciutadana", van expresar a través d'un comunicat de convocatòria a la mostra, y van afegir que:

"El nostre objectiu principal consisteix en generar espais de transformació social i intercanvi col·lectiu, emprant l’art com a instrument de reflexió i eina disparadora d'imaginaris alternatius"

menucross-circle