07/01/2025
Filosa Menorca presenta la tercera edició del #ToQueerLAB, projecte comunitari que uneix la investigació, formació, reflexió i creació amb l'objectiu de promoure el pensament crític i l'acció col·lectiva a Menorca, per col·laborar així, des d'una perspectiva feminista interseccional, amb l'eradicació de les violències socials, especialment, l'LGTBIfòbia i el masclisme.
Un cop al mes es proposen diferents laboratoris amb el desig de produir coneixements locals i accions transformadores a partir de l’intercanvi d’experiències i diàleg entre les persones convidades i el públic de l’illa. Cada laboratori compta amb dos espais de diàleg i reflexió col·lectiva (conversatoris) i un espai de creació comunitària (coworkings). Hi participen entre 4 i 8 convidats nacionals i internacionals i diferents acompanyants locals que formen part del teixit comunitari de Menorca.
La programació completa es pot trobar a les xarxes socials i al web de Filosa, però ja sabem que s’abordaran temàtiques tan interessants com els activismes lokos i diskas, que lluiten contra el capacitisme i reformulen les cures i la comunitat; les velleses LTBIQ+ i la construcció de memòries ‘altres’; les lluites climàtiques i ecosocials, fonamentals per a la nostra illa; així com la festa, la música i l’oci com a estratègies d’acció col·lectiva transfeminista.
Espais de reflexió crítica, formació i producció de coneixements transformadors en els quals s’ofereixen eines teòriques, polítiques, metodològiques i pedagògiques orientades a construir estratègies de transformació social. Estan dirigits al públic en general, però especialment a aquelles persones que treballen, activen políticament o formen part de col·lectius i associacions en els àmbits social, polític, educatiu, comunitari i de salut de les Illes Balears.
Les formacions tindran lloc entre febrer i setembre de 2025. En cadascuna d’elles s’abordarà un eix temàtic, intentant preguntar-nos què té a veure la nostra quotidianitat amb qüestions com el racisme, el capacitisme i les violències masclistes i LGTBIfòbiques. A més, es reflexionarà sobre com podem repensar les nostres pràctiques educatives, les nostres metodologies artístiques, d’investigació o d’acció social per contribuir a la transformació social que desitgem.
Tota la informació detallada, la programació completa i les inscripcions estan disponibles al web de Filosa.
Tots els espais estan oberts al públic en general, i la inscripció a tots ells és gratuïta gràcies al suport del Departament de Benestar i Família del GOIB i als fons europeus coordinats des de l’EuroCentralAsian Lesbian Community.