Más resultados

Generic selectors
Coincidencia exacta solamente
Buscar en título
Buscar en contenido
Post Type Selectors
Artículos
Fotogalerías
Filtrar por categorías
Activitat física i esport
Arts i cultura
Editorial
Especials
Feminismes
Feminismes / LGTB+
Narrativa
Opinió
Salut mental
Sant Joan 2023
Territori i medi ambient

Archivos: Fotogaleries

Xerrada de Mohamad Bitari y Revista Posidònia al Bar El Mirador

El passat 20 d'octubre un centenar de persones van venir a escoltar el diàleg que vam organitzar amb en @mohammadbitari. Xerrada organitzada amb l’objectiu de donar veu a subjectes i col·lectius silenciats, que no entren als circuits convencionals de comunicació, ni als espais hegemònics on es generen veritats i mentides. D'altra banda, ens va servir per resoldre qüestions clau per comprendre l'escalada de violència a Palestina. 💬Presentam la primera xerrada –esperam– de moltes més que estan per venir, entorns de comunió on pensar, problematitzar, discutir i qüestionar els a prioris, els mites socials, els prejudicis. 🫂Moltes gràcies a totes i tots els que vau passar pel Bar Mirador i per permetre'ns generar discussió i omplir-ho tot d'esperit crític, i sobretot gràcies per confiar en Revista Posidònia.

"Collapse Tourism Day" en Ciutadella

Més de 100 persones es van sumar a la protesta contra el Dia Mundial del Turisme a Ciutadella. Sota la consigna "*Collapse *Tourism *Day" organitzacions socials i territorials de Menorca es van sumar al rebuig a la massificació turística i van assenyalar com a principal conseqüència d'aquesta, l'increment del preu dels habitatges i el procés *gentrificador que es viu a l'illa. Cristòfol Pons, artista plàstic *ciutadellenc i resident en *islaha manifestat que ha acudit a l'esdeveniment perquè creu que s'ha "emmascarat la idea del turisme darrere del discurs de la generació de treball i riquesa, quan en realitat *gentrifica, *expropia i malgasta recursos naturals".

Els vells, els migrants i la Mar: assaig fotogràfic dels pescadors de Maó

L'activitat pesquera a Menorca es troba en una cruïlla: d'una banda, topa amb la necessitat de construir un model més sostenible que s'adigui a les normatives de la UE i, per l'altra, es desafia el desig de mantenir viu un ofici que s'esvaeix. Amb Revista Posidònia hem baixat al Port de Maó a capturar la realitat, els anhels i la feina dels pescadors. Són ells qui ens expliquen en primera persona la situació d'aquest treball agonitzant.

L'Orgull al carrer

L'Orgull LGTB+ tornà a sortir al carrer aquest cap de setmana, sense renunciar al seu intrínsec component lúdic però amb un marcat caràcter polític i reivindicatiu, conscient de la creixent onada reaccionària que amenaça tant les institucions públiques com el propi dia a dia de les persones dissidents de la norma de sexe-gènere.

"Jo tenia una caseta vora el mar": Segona mobilització per l'habitatge digne a Menorca

El pasat disabte la Assamblea per l'Habitatge de Menorca es va mobilitzat pels carrers de Maó per denunciar la greu problemàtica d’accés a l’habitatge i conscienciar sobre les causes estructurals que creen i perpetuen aquesta realitat a Menorca. Lloguers turístics il·legals, gentrificació i compravenda de cases com a segones residències per a turistes, entre altres dinàmiques mercantils, van convertint l’illa, a poc a poc, en territori inhabitable, exclusiu i excloent.

Orgull Crític a Menorca

Un recorregut per l'Orgull Crítica convocat a Menorca per conmemorar la revolta de Stonewall que va donar visibilitat global a la lluita per les drets del col.lectiu LGTBIQ+

menucross-circle