Más resultados

Generic selectors
Coincidencia exacta solamente
Buscar en título
Buscar en contenido
Post Type Selectors
Artículos
Fotogalerías
Filtrar por categorías
Activitat física i Esport
Agenda
Arts i cultura
Crònica
Editorial
Entrevista
Especials
Glosera
Memòria Democràtica
Menorca terra de llegendes
Narrativa i Crònica
Opinió
Salut mental
Territori i Medi ambient
Transfeminismes
Transfeminismes / LGTB+

Archivos: Fotogaleries


Menorca es mobilitza contra l'OTAN

Més de cinc-centes persones es van mobilitzar aquest diumenge per repudiar la decisió del govern de convertir el Port de Maó en una estació diplomàtica permanent de l'OTAN. Amb la consigna "OTAN No, Bases Fora!", la Plataforma Menorca per la Pau ha ratificat el compromís de l'illa amb la pau i en contra de la política bel·licista de la Unió Europea.

Presentació de la segona edició en paper de la Revista Posidònia

El passat dijous 28 de desembre vam presentar a La torre de Papel, la regona edició de la Revista Posidònia. Aquí un breu recorregut visual per l'event. L’acte va servir per compartir amb socis, amics i cómplices, la situació actual del mitjà, els objectius assolits durant aquest primer mig any i els reptes que ens hem anat trobant.

Xerrada de Mohamad Bitari y Revista Posidònia al Bar El Mirador

El passat 20 d'octubre un centenar de persones van venir a escoltar el diàleg que vam organitzar amb en @mohammadbitari. Xerrada organitzada amb l’objectiu de donar veu a subjectes i col·lectius silenciats, que no entren als circuits convencionals de comunicació, ni als espais hegemònics on es generen veritats i mentides. D'altra banda, ens va servir per resoldre qüestions clau per comprendre l'escalada de violència a Palestina. 💬Presentam la primera xerrada –esperam– de moltes més que estan per venir, entorns de comunió on pensar, problematitzar, discutir i qüestionar els a prioris, els mites socials, els prejudicis. 🫂Moltes gràcies a totes i tots els que vau passar pel Bar Mirador i per permetre'ns generar discussió i omplir-ho tot d'esperit crític, i sobretot gràcies per confiar en Revista Posidònia.

"Collapse Tourism Day" en Ciutadella

Més de 100 persones es van sumar a la protesta contra el Dia Mundial del Turisme a Ciutadella. Sota la consigna "*Collapse *Tourism *Day" organitzacions socials i territorials de Menorca es van sumar al rebuig a la massificació turística i van assenyalar com a principal conseqüència d'aquesta, l'increment del preu dels habitatges i el procés *gentrificador que es viu a l'illa. Cristòfol Pons, artista plàstic *ciutadellenc i resident en *islaha manifestat que ha acudit a l'esdeveniment perquè creu que s'ha "emmascarat la idea del turisme darrere del discurs de la generació de treball i riquesa, quan en realitat *gentrifica, *expropia i malgasta recursos naturals".

Els vells, els migrants i la Mar: assaig fotogràfic dels pescadors de Maó

L'activitat pesquera a Menorca es troba en una cruïlla: d'una banda, topa amb la necessitat de construir un model més sostenible que s'adigui a les normatives de la UE i, per l'altra, es desafia el desig de mantenir viu un ofici que s'esvaeix. Amb Revista Posidònia hem baixat al Port de Maó a capturar la realitat, els anhels i la feina dels pescadors. Són ells qui ens expliquen en primera persona la situació d'aquest treball agonitzant.

L'Orgull al carrer

L'Orgull LGTB+ tornà a sortir al carrer aquest cap de setmana, sense renunciar al seu intrínsec component lúdic però amb un marcat caràcter polític i reivindicatiu, conscient de la creixent onada reaccionària que amenaça tant les institucions públiques com el propi dia a dia de les persones dissidents de la norma de sexe-gènere.

"Jo tenia una caseta vora el mar": Segona mobilització per l'habitatge digne a Menorca

El pasat disabte la Assamblea per l'Habitatge de Menorca es va mobilitzat pels carrers de Maó per denunciar la greu problemàtica d’accés a l’habitatge i conscienciar sobre les causes estructurals que creen i perpetuen aquesta realitat a Menorca. Lloguers turístics il·legals, gentrificació i compravenda de cases com a segones residències per a turistes, entre altres dinàmiques mercantils, van convertint l’illa, a poc a poc, en territori inhabitable, exclusiu i excloent.

Orgull Crític a Menorca

Un recorregut per l'Orgull Crítica convocat a Menorca per conmemorar la revolta de Stonewall que va donar visibilitat global a la lluita per les drets del col.lectiu LGTBIQ+

menucross-circle