Más resultados

Generic selectors
Coincidencia exacta solamente
Buscar en título
Buscar en contenido
Post Type Selectors
Artículos
Fotogalerías
Filtrar por categorías
Activitat física i Esport
Actualitat
Arts i Cultura
Editorial
Entrevista
Especials
Glosera
Memòria Democràtica
Menorca terra de llegendes
Narrativa i Crònica
Opinió
Salut mental
Territori i Medi Ambient
Transfeminismes
Transfeminismes / LGTB+
Turisme i Massificació

Editorial

29/12/2023

Arriba la segona edició en paper de la Revista Posidònia

Una constel·lació de socis, sòcies, amics, aliats i còmplices d'aquesta publicació es van donar cita a la Torre de Paper per a celebrar la presentació d'aquest artefacte narratiu

Més de mig centenar de persones es van donar cita dijous passat en la llibreria La Torre de Papel de Ciutadella per a assistir a la presentació de la segona edició en paper de la Revista Posidònia. L'esdeveniment ha tingut un doble objectiu; d'una banda donar a conèixer aquest projecte de comunicació entre el públic de ponent de l'illa, i per un altre, explicar el contingut d'aquesta segona publicació entre els socis i sòcies, amics, aliats i còmplices d'aquesta Associació.

L'activitat ha estat presentada per Oriol RadalgaPeig, Anna Gornès Moll i Gemma Andreu, integrants de l'equip de Posidònia, a més de la participació de l'artista plàstic Jordi Cárdenas, qui va cedir una de les seves obres per a l'art de tapa.

"Tenim la sensació d'haver creat un petit monstre. I qui va dir que els monstres són dolents? Els monstres poden agradar, són criatures màgiques, amables, simpàtiques i entremaliades. Si no cauen bé, tal vegada és perquè estan fent les coses bé", han destacat des de l'equip editorial de la Revista.


"La tapa d'aquesta edició està inspirada en el reportatge sobre els pescadors de Maó, que van realitzar Santi Torrado i Juan Arenas. Em va semblar important reflectir la idea de la pressió, la qual cosa va ser un desafiament a l'hora de pintar-lo. Com il·lustrar la pressió? La idea de la llauna ha estat la resposta i aquest ha estat el resultat", ha explicat Jordi Cárdenas.


Després de la presentació, Marc Barceló va oferir una glossa que, d'ara endavant integrarà un espai destacat en la Revista, tant en el format web com en el de paper. Tot seguit, la cantant menorquina Anna Ferrer va oferir una interpretació musical estretament vinculada a aquesta Revista i les seves temàtiques. «I amb sa paraula cantada vulldeclarar és meu amor per una illa que és reserva i està en perill d'extinció[...]».


menucross-circle