Más resultados

Generic selectors
Coincidencia exacta solamente
Buscar en título
Buscar en contenido
Post Type Selectors
Artículos
Fotogalerías
Filtrar por categorías
Activitat física i Esport
Actualitat
Arts i Cultura
Editorial
Entrevista
Especials
Glosera
Memòria Democràtica
Menorca terra de llegendes
Narrativa i Crònica
Opinió
palestina
Perifèries
Salut mental
Territori i Medi Ambient
Transfeminismes
Transfeminismes / LGTB+
Turisme i Massificació

Arts i Cultura

22/11/2024

Acirkaos organitza un "cabaret transfeminista i d’identitats dissidents"

En el marc de la 11a edició del Festival de Circ impulsat per l'Associació Acirkaos, el proper dissabte 23 de novembre a les 20:00hs es desenvoluparà l'activitat "Cabaret de circ amb temàtica transfeminista i d'identitats dissidents" a la Sala Multifuncional des Mercadal .

Continuen les actuacions de la 11a edició del Festival de Circ. El proper dissabte dia 23 de novembre a les 20hs, Acirkaos ens presenta un innovador Cabaret de Circ, amb temàtica “transfeminista i d’identitats dissidents” a la sala Multifuncional des Mercadal.

Aquest Cabaret, per a pùblic jove i adult, serà el resultat del laboratori de Creació Escènica amb Perspectiva de Gènere, que realitzaran aquest dies les diferents artistes de Circ convidades a l’illa, i del grup de música menorquí Pluma; on hi podrem veure el treball col.lectiu i la sinergia dels seus espectacles en temàtica de gènere. Les artistes Sandra Lucena i Tània Aguilera, compten amb una reconeguda trajectòria artistica, cal destacar que Mama Fiera; integrant del grup musical Pluma, va ser nominada campiona d’Espanya del Poetry Slam l’any 2021.

Des de Barcelona participen Victoria Sickness (Circografia d’una travesti), artista de circ en acrobàcia en sòl i roda cyr, que posarà en el centre la dissidència de gènere. Gemma Sabaté, de la Cia Oxitócica amb seus girs sobre el cèrcol aeri, ens convida a reflexionar sobre estereotips que limiten a les dones.
La trapezista Romina de Nardo, donará la seva mirada sobre les relacions tòxiques. Des de València, participa la bufoni “Malas Pulgas” - Chris Baena, nou talent encarregat de fer riure al públic en to de sàtira i crítica al patriarcat.

La acróbata gironina África Llorens - fundadora de la Cia. Moll de l’Os, presenta un extracte de l’obra “Foradada”, basada en la llegenda que explica que qui és capaç de travessar el forat de la Roca Foradada amb un cistell ple d'aigua, sense que se'n buidi ni una gota, qui és home es converteix en dona i qui és dona en home.

El Projecte CIRC LLIURE DE VIOLÈNCIES MASCLISTES I LGTBI+ FÒBIQUES, que compta amb el suport del la Conselleria de Famílies i Assumptes Socials del Govern Balear; el Consell insular de Menorca, i l’Ajuntament des Mercadal; neix de la necessitat de revisar en clau de gènere, la pràctica formativa i les propostes culturals programades; establint el compromís de la transformació que aquest camí suposa.
A les arts escèniques, i al circ social en particular, es treballa amb cossos que posen en qüestió constantment els límits personals, col·lectius i polítics. Les artistes d’aquest cabaret, es proposen visibilitzar un altre tipus de cossos en escena, a la vegada que re-pensar la cultura en termes Transfeministes.

La sèrie documental “CIRK” (RED+), que donarà a conèixer el circ a través de 13 capítols; participaran observant el procés de creació d'aquest Laboratori a Menorca. En la sèrie es tractaran diferents temes que afecten tant la societat, entre ells el tema de la perspectiva de gènere, a través del retrat de les persones que el fan.

El Cabaret serà una peça crucial per a aquest capítol. Anna Rubió, coordinadora de l’Associació Acirkaos ès co-autora del llibre “Circ Social i perspectiva de gènere: una mirada compartida per transformar la pràctica”, que será presentat a Menorca en els pròxims mesos:

“Treballem amb els marges, però no per fer-los encaixar en la quadrícula, sinó per flexibilitzar l'estructura que diu què es pot i què no es pot fer; per posar potes enlaire el preconcebut, el que és obvi: un compromís necessari per imaginar futurs radicalment diferents i que convidin a l'acció.”

Associació Acirkaos, amb més de 12 anys de trajectòria a la illa de Menorca, ha impulsat el circ com una innovadora estrategia d'intervenció social i comunitària. Volen trencar estereotips i mites creats en el sistema patriarcal, per a contribuir a la creació de nous imaginaris col·lectius, oferint referents des de la mirada de gènere en les arts escèniques.

menucross-circle