Más resultados

Generic selectors
Coincidencia exacta solamente
Buscar en título
Buscar en contenido
Post Type Selectors
Artículos
Fotogalerías
Filtrar por categorías
Activitat física i Esport
Actualitat
Arts i Cultura
Editorial
Entrevista
Especials
Glosera
Memòria Democràtica
Menorca terra de llegendes
Narrativa i Crònica
Opinió
Salut mental
Territori i Medi Ambient
Transfeminismes
Transfeminismes / LGTB+
Turisme i Massificació

100 anys de l'assasinat del Noi del Sucre: Acte a La Mola

Foto por Santiago Torrado

Tot i que el Consorci Militar de Menorca manté la negativa a permetre l'acte de memoria dins el predi de La Mola, mig centenar de persones es van concentrar a les portes de la Fortalesa d'Isabel II per homenatjar el sindicalista Salvador Seguí "El Noi del Sucre" en el marc del centenari del seu assassinat. Revista Posidònia va dialogar amb Emili Cortavitarte, president de la Fundació Salvador Seguí
Mig centenar de persones es va concentrar ahir a la tarda davant les portes -tancades- que donen accés a la Fortalesa d'Isabel II, per homenatjar el sindicalista Salvador Seguí "El Noi del Sucre", que hi fos tancat entre el 1921 i el 1922. Davant la negativa del Consorci Militar de permetre l'acte dins del predi de "La Mola", l'homenatge es va haver de fer al pàrquing extern.

"Volem fer un nou acte el dia 15 d'abril, per la qual cosa la CGT ha presentat una altra sol·licitud formal per la via legal, perquè ens permetin ingressar al predi i fer la convocatòria. No té sentit que una societat democràtica i plural impedeixi un acte de memòria històrica al mateix lloc on se celebren casaments i batejos privats", va assenyalar Cortavitarte en diàleg amb Revista Posidònia.

"Sabem que la negativa no és de tot el Consorci, que és un organisme conformat pels Ajuntaments des Castell i Maó, el Govern Balear, el Consell Insular i el Ministeri de Defensa. Va ser la negativa del Comandant de Balears, Luis Fernando García Herréiz, que es va atribuir la potestat de decidir per tot el Consorci que l'acte no es faria”, va emfatitzar.

Una peça clau del Moviment Obrer Menorquí

Durant l'acte i davant del públic que portava banderes anarcosindicalistes, el secretari general de la CGT, Antonio Camarero i Emilio Cortavitarte van brindar una xerrada sobre la vida militant de Salvador Seguí, que va compartir presidi a La Penita -un de les presons que funcionaven a La Mola- amb qui després seria President de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys.

"Aquest lloc és important per a la història del moviment obrer, no només per l'empresonament de Salvador Seguí, sinó per l'enorme bolcada solidària que es va generar entre els treballadors menorquins durant el seu presidi. Hi ha evidència que molts militants anarquistes de l'Illa es van organitzar per garantir roba neta, accés al correu, a llibres ia altres necessitats bàsiques, als més de 30 anarquistes i sindicalistes que van compartir presidi amb El Noi del Sucre aquests anys".

Luís Camarero també va dialogar amb Revista Posidònia i va insistir que "seguirem lluitant perquè el proper 15 d'abril puguem finalment accedir a La Mola i homenatjar els companys anarcosindicalistes que van estar aquí tancats".

Entrevista a per Santiago Torrado

menucross-circle